50 jaar Bond Beter Leefmilieu

Bond Beter Leefmilieu is jarig! We vieren ons gouden jubileum het komende jaar met video’s, webinars, artikels en een slotfeest. Jij viert toch mee?

Herbekijk het webinar van 25 november

Zo maken organisaties het verschil voor het milieu

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven en ontvang als eerste updates en uitnodigingen

50 jaar geleden besloten 6 toekomstdenkers dat beleidsmakers dringend wakker geschud moesten worden. Natuur, milieu en klimaat hoorden op de politieke agenda te staan! Dus richtten de vrienden de, toen nog tweetalige, organisatie Bond Beter Leefmilieu – Inter-Environnement op. Het was de start van een heuse milieubeweging, die nog steeds groeit en timmert aan een duurzame toekomst. Want ons werk is nog niet af. Maar tjonge, wat hebben we al veel gerealiseerd. Door met zovelen de krachten te bundelen, door samen te strijden, te ijveren, te onderhandelen, innovatieve oplossingen uit te werken… Dat willen we natuurlijk vieren!

Hoe kan jij meefeesten voor de toekomst?

Volg onze wandeldaters

We sturen geregeld twee, bekende en minder bekende, toekomstdenkers op wandeldate. Hoe kijken ze naar de voorbije en komende 50 jaar? Met wie willen ze de krachten bundelen om hun plannen nog meer vaart te geven? Wie weet is de date wel de start van een nieuwe samenwerking… Volg hieronder de komende maanden deze videoreeks met bijzondere gesprekken tussen bijzondere mensen.

Volg gratis webinars en connecteer met andere changemakers

Connect2Change, dat is ons jaarlijkse netwerkevent waarop we changemakers samenbrengen, ideeën uitwisselen en samen nieuwe plannen smeden. Omdat dit een feestjaar is, maken we er een speciale editie van, met boeiende online sessies verspreid over het jaar. Die bovendien helemaal gratis zijn. Niet te missen!

Duik in memorabel leesvoer

Het kostte ons soms (letterlijk) bloed, zweet en tranen, maar de voorbije 50 jaar hebben we met de milieubeweging straffe veranderingen teweeggebracht. Herbeleef in de artikelreeks 'Krachten bundelen voor de toekomst' de mooiste overwinningen en realisaties.

Feest mee op ons slotevent - nieuwe datum

Omwille van COVID-19 verplaatsen we ons feest: op 12 mei 2022 toosten we op het verleden én de toekomst.

Je zal hieronder geregeld updates, leesvoer en video's zien verschijnen, dus bookmark zeker deze pagina. Of schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven en ontvang al het nieuws in je mailbox.

Bestel het Bond Beter Leefmilieu koffiepakket

Speciaal voor de verjaardag van Bond Beter Leefmilieu stelde Ray&Jules een heerlijk koffiepakket samen: biologisch, fair trade, én geroosterd op zonne-energie. Bestel jouw koffiepakket met speciale korting, en geniet van de vier single origin koffies uit Honduras, Brazilië, Colombia en Peru. Nu voor jou met € 10 korting en gratis levering.

 

Bond Beter Leefmilieu feest met steun van deze sponsors. Leer ze hier beter kennen.